Corralejo – 10 dingen om te doen naast het surfen

Corralejo op het Canarische Eiland Fuerteventura biedt meer dan alleen maar ´surf & board vibes´.

 

Het antieke vissersdorpje ´Corralejo´, gelegen op het Canarische Eiland Fuerteventura, is de afgelopen tien jaar in een surfer paradijs veranderd. Het is uitgegroeid tot een middelgrote toeristische bestemming, maar ze is daarmee haar charme niet verloren. Misschien word je verliefd op deze plek als een niet-surfer, of ben je een surfer die zichzelf afvraagt wat er zo al te doen is op een ´vrije dag´ van het surfen. Surfer of niet, je zult hier hoe dan ook van de ´board vibes´ genieten. Het is één van deze typische plekken waar je een ober in werk-uniform op een skateboard voorbij ziet rijden omdat het simpelweg zijn manier van transport op het eiland is. Het leven in Corralejo herinnert me eigenlijk een beetje aan de tijd dat ik in Byron Bay in Australië woonde en werkte, puur door de sfeer van surfers en mensen die bewust omgaan met zowel het milieu als het behoud van de oceanen.

 

Corralejo Fuerteventura
Uitzicht over Corralejo, foto door Ellis Derkx

 

Zoveel dingen te doen in Corralejo en op Fuerteventura

De meeste mensen komen voor een vakantie van een week naar Corralejo, maar eigenlijk is dat net iets te kort! Corralejo is absoluut een bestemming waar veel mensen naar terugkeren, simpelweg omdat ze het er zo leuk vinden, om het surfen of omdat ze een ander soort surfen (zoals windsurfen of kitesurfen) willen uitproberen. Een andere reden kan zijn dat ze tijdens hun eerste vakantie op Fuerteventura de tijd niet hadden om alle dingen te doen die Corralejo te bieden heeft. Corralejo heeft veel te bieden voor zowel een passieve als een actieve vakantie. De mooiste stranden van de Canarische Eilanden zijn hier te vinden, er is een grote selectie aan watersporten en er zijn leuke bars en restaurants met onwijs lekker eten. Je kunt ´Get your Guide´ gebruiken om de meeste van onderstaande activiteiten te boeken:

 

* Ik verdien een kleine commissie over je aankoop via bovenstaande link

Corralejo is heel erg verschillend in vergelijking met andere toeristische plaatsen op de Canarische Eilanden

 

uitzicht vanuit de haven in Corralejo
Corralejo haven uitzicht, foto door Ellis Derkx

 

Corralejo is haar oorspronkelijke sfeer van een Canarisch vissersstadje nooit verloren. Natuurlijk zijn er toeristische gebieden met winkelcentra en restaurants zoals op alle Canarische Eilanden, maar Corralejo heeft iets authentieks. Er is ook nog een plaatselijk, oud gedeelte van de stad waar de lokale bewoners rondhangen. Hier vind je typische Canarische bars om een ´cortado´ te drinken en waar kinderen vrolijk op de pleintjes spelen in de avonden. Dit gedeelte kun je vinden achter de haven ´Muelle Chico´. Als je op zoek bent naar de meer toeristische bars en restaurants, vind je deze aan het voetpad naast de zee, waar je aan de boulevard en de omliggende pleintjes ook life muziekkanten kunt vinden in de avonden. Op een korte fietsafstand vind je ook nog meer afgelegen stranden met geen of alleen enkele toeristen. Naast deze delen van Corralejo is er ook nog een hoofdstraat die toeristisch is met de gebruikelijke winkels, bars, restaurants en winkelcentra. Een beetje verder van dit alles vandaan, in het zuidelijke gedeelte van Corralejo is nog een winkelcentrum, ´El Campanario´ genaamd. Hier is ´s avonds ook vaak nog wat te beleven en er zijn geregeld markten overdag.

Het type toerist is ook anders dan op de rest van de Canarische Eilanden

Ik heb, als een 30+, vrouwelijke, alleenstaande reizigster, vele nieuwe vrienden ontmoet in Corralejo. Mensen komen hier om te surfen in plaats van alleen maar aan het zwembad te liggen. Ik kan zeggen dat de gemiddelde toerist eerder een reiziger dan een toerist is. Er zijn niet heel veel luxe hotels of resorts en ook pakketreizen zijn beperkt. Maar er zijn heel veel budget accommodaties zoals surf camps en hostels, wat een totaal ander type toerist aantrekt. Ook in contrast tot vele andere toeristische plaatsen op de Canarische Eilanden, waar vaak een split is tussen de plaatselijke bevolking en de toeristen, is er in Corralejo een mix van Canarios, toeristen en mensen die hier wonen en werken. Tijd wordt hier samen besteed en plezier samen beleefd.

(advertentie)

Corralejo is van mijn favoriete bestemmingen op de Canarische Eilanden

Corralejo is één van mijn favoriete plaatsen op de Canarische Eilanden. Ik herinner me dat ik aanvankelijk alleen maar voor enkele dagen kwamen, niet veel later leek het wel alsof ik met een elastiekje aan de plaats verbonden was! Sindsdien heb ik bijna twee jaar in Corralejo gewoond. Ik raakte gemotiveerd om informatie te delen voor mensen die op zoek zijn naar een geweldige, veilige en niet te dure vakantie in Europa, weg van het massa toerisme. Of misschien ben je al ooit in Corralejo geweest en kom je graag eens terug om iets anders te ondernemen dan alleen maar surfen.

Dus wat zijn die ´andere dingen´ die ik kan doen tijdens mijn surfvakantie naar Corralejo?

1) Fiets naar El Cotillo

Huur een fiets bij Volcano Biking en bereid jezelf voor op een fietstocht door een vulkanisch landschap. Er zijn twee manieren om naar El Cotillo te fietsen vanuit Corralejo. Je zou voor de heenweg door het ´binnenland´ kunnen gaan wanneer het nog niet te heet is. Deze route geeft je gedeeltelijk een fietspad. Stop voor een koffie met gebak bij de beroemde Franse bakkerij ´El Goloso´, in Lajares om even bij te tanken voordat je de tocht voortzet. Een andere route van Corralejo naar El Cotillo is langs de kust, over een onverharde weg en waar je onderweg bij enkele baaitjes kunt stoppen om even te zwemmen en die je door het super kleine gehuchtje ´Majanicho´ leidt. Je zou deze route op de terugreis kunnen doen wanneer het heter is dan in de ochtend. Elke route is ongeveer 20 km.

El Cotillo is een klein vissersdorpje, veel kleiner dan Corralejo. Het was vroeger, in de 18e eeuw, een belangrijk havenstadje voor het exporteren van goederen maar is daarna veranderd in een schattig klein stadje. Het wordt zeer gewaardeerd door de surfers hoofdzakelijk door het naastgelegen, gigantische witte surfstrand. Er zijn twee havens in het dorp. De oude, ´Muelle de Los Pescadores´ bevindt zich in het midden van het dorp en een nieuwere, ´Puerto Commercial´, in het zuiden van het dorp. Er zijn bars en restaurants genoeg in El Cotillo en als je niet van de grote golven houdt, kun je jezelf ook prima vermaken in de kleinere, rustige baaitjes in het noorden van het stadje. Aan het einde van de onverharde weg, uit de richting van Corralejo komend, vind je de vuurtoren van El Cotillo met een klein museum daarbij.

Tips voor het fietsen naar El Cotillo

 

Surfstrand El Cotillo
Surfstrand van El Cotillo op Fuerteventura
  • Zorg dat je genoeg water met je meeneemt voor je fietstocht!
  • Mocht je te uitgeput raken voor de terugweg, zou je ook de bus terug kunnen nemen. Je kunt je fiets dan in het gedeelte onderin de bus stoppen, maar ben je ervan bewust dat er op sommige tijden een kleinere bus rijdt, waar je fiets niet in past. Je zult dan een uurtje moeten wachten op de volgende bus. Een buskaartje van Corralejo naar El Cotillo of v.v. kost €3,10 voor een enkele reis.
  • Kom eens terug naar El Cotillo of blijf voor de prachtige zonsondergangen aan deze kant van het eiland!
  • Prijzen en informatie over Volcano Biking zijn te vinden in de informatie tabel onder in dit artikel. Er zijn in Corralejo ook nog heel veel andere zaken waar je een fiets kunt huren
  • Boek een 5-uur durende excursie met ´Get Your Guide´ waarbij je fietst en wandelt, door op deze link te klikken. (Ik ontvang een kleine commissie over je aankoop via deze link)

 

2) Maak een dagtochtje en ga snorkelen op Lobos Eiland

snorkelen bij het eilandje Lobos
snorkel Lobos Eiland foto door Kendall Cochrane

 

Als je op zoek bent naar een dag vol rust en ontspanning, kan ik je aanraden om te gaan snorkelen op het eilandje Lobos. Lobos bevindt zich eigenlijk tussen Lanzarote en Fuerteventura in, op nog geen 2 km van Corralejo. Je bent er binnen 20 minuten met de boot. Op Lobos vind je bedreigde vogelsoorten en zeldzame planten. Je kunt ook een trek doen naar de Vulkaan ´Montaña la Caldera´, met haar top op 127 meter hoogte. Maar de beste activiteit om te ondernemen op Lobos is snorkelen. Misschien lukt het je om een rog of andere vis te spotten. Het gebied is een beschermd natuurreservaat sinds 1982. Het eiland bevat ongeveer 14 km2 aan kustlijn, dus je vindt gegarandeerd een rustig plekje voor jezelf.

Je kunt Lobos bereiken met de normale ferry of per ´privé taxi boot, wat meestal een zodiac boot is. De prijzen per persoon zijn voor beide diensten hetzelfde, maar de privé taxi boten bieden een korting aan Canarische residenten. Boek je ferry hieronder met Get Your Guide, ik ontvang een kleine commissie op je aankoop.

Tips voor een dagje snorkelen op  Lobos:

 

  • De meeste privé taxi boten voorzien je van een duikbril en snorkel, maar als je besluit de ferry te nemen of als je niet vooraf kunt checken, neem dan zelf een setje mee. Vraag de receptie van je accommodatie waar je deze kunt huren of lenen.
  • Er is maar 1 restaurant op Lobos en je kunt kiezen uit paella of verse vis voor de lunch daar. Als je hier graag wilt eten, moet je in de ochtend bij aankomst op Lobos meteen een reservering maken voor je lunch. ´Er zijn verder geen andere winkels of plaatsen waar men kan eten. Als je het leuk vindt kun je zelf een picnic meenemen, maar ik raad in ieder geval aan om veel water met je mee te nemen!
  • Wanneer je op het eiland aankomt, lopen de meeste mensen meteen naar links waar je een wit zandstrand vindt. Hier kun je gemakkelijk het water betreden om te gaan snorkelen. Echter kan het hier soms wel wat vol raken, vooral in het hoogseizoen. In mijn ervaring is het snorkelen veel beter als je de andere kant op loopt. Hier is helaas geen mooi strand, er zijn rotsen en je moet via de stenen het water in. Het snorkelen is hier wel veel mooier.
  • Meer informatie over prijzen en tijden voor de boten naar Lobos kun je vinden in de informatie tabel onderaan.

 

3) Doe een excursie of dagtocht naar het eiland Lanzarote

 

La Graciosa Eiland op de Canarische Eilanden
Uitzicht op La Graciosa vanuit Lanzarote, foto door Ellis Derkx

 

NIEUW! Boek een volledige dagexcursie naar Lanzarote van Fuerteventura met Get your Guide! (Ik ontvang via deze link een kleine commissie over je aankoop)

Op ongeveer 30 minuten met de ferry van Corralejo, vind je een ander Canarisch Eiland: Lanzarote! De boot arriveert in een toeristische plaats genaamd ´Playa Blanca´, waar veel mensen zichzelf vermaken door te gaan shoppen. Ik raad echter aan om een dagtocht over het eiland te doen. Zorg ervoor dat je niet vergeet het Timanfaya Nationale Park te bezoeken waar je een maaltijd kunt eten die op een natuurlijke barbeque bereidt is: het vuur van de vulkaan! Als de tijd het toelaat kun je ook naar het unieke ´Jameos del Agua´ van César Manrique in het noorden van het eiland. Vlak daarbij is ook een erg mooi uitzichtpunt over het kleine bewoonde eilandje ´La Graciosa´.

Timanfaya Nationaal Park, actieve vulkaan op Lanzarote eiland
Timanfaya National Park Lanzarote, barbeque op de hitte van een vulkaan

Tips voor het bezoeken van Lanzarote:

  • Timanfaya Park op Lanzarote: In het hoogseizoen kan er een lange file met auto´s zijn om het Timanfaya Nationale Park binnen te gaan. Ik kan je aanraden om een georganiseerde tour te boeken, ook al ben je daar misschien geen voorstander van. Je zult echter de bus waarderen die deze lange rij auto´s voorbij rijdt. En je bent beter bezig voor het milieu!
  • Naast de twee grotere ferries Fred Olsen en Naviera Armas is er een goedkopere manier en iets avontuurlijkere optie om van Lanzarote naar Fuerteventura te reizen. Boek de grote catamaran van Lineas Romero, het duurt ongeveer 45 minuten.
  • Vind meer informatie met betrekking tot alle mogelijkheden voor bootverbindingen en prijzen in de bijgevoegde informatietabel hieronder.

4) Ga een dagje duiken vanuit Corralejo, Fuerteventura

Uiteraard laat ik deze activiteit niet terzijde aangezien ik zelf als duikinstructrice heb gewerkt. De meeste duikplekken zijn rondom Lobos en er zijn er genoeg! Door Fuerteventura´s vulkanische oorsprong, is er veel variëteit met zowel riffen, doorzwemmen, rotsblokken en grotjes. Kijk wat zich in of onder de rotsen bevindt, en houd ook een oogje in het blauwe want de Atlantische Oceaan zit vol verrassingen! Dingen die men hier kan zien onderwater zijn onder andere roggen, murenen, papegaaivissen, spin-krabben, rifbaarzen, barracuda´s, octopussen, sepia en nog veel meer. De Canarische Eilanden bieden een thuis voor de bedreigde zee-engel (engelhaai), met de meeste kans om ze te spotten van november tot maart. De watertemperatuur varieërt van 18 graden in de winter tot 23 graden in de zomer.

 

 

 

Tips voor het duiken rondom Lobos vanuit Corralejo

 

Foto van Ellis aan het duiken
Ellis aan het duiken met EAN Nitrox, gratis bij Punta Amanay in Corralejo

 

  • Maak je bottom time langer door het gebruik van Enriched Air Nitrox gratis aangeboden door ´Punta Amanay´ diving center (als je een gecertificeerde Nitrox Diver bent, anders kun je cursus doen). Boek je duiken op tijd in het hoogseizoen, omdat ze soms volgeboekt zijn.
  • Als je geen gecertificeerde duiker bent, dan kun je ook je PADI Open Water Diver Course doen. Informeer bij Punta Amanay of je het in het Nederlands kunt doen of ga naar Dive Center Corralejo voor een verwarmd binnenzwembad wat erg comfortabel is in de winter.
  • Als je geen volledige cursus wilt doen, boek dan een ´Discover Scuba Dive´. Dit is een dagprogramma bestaande uit een gedeelte theorie, enkele vaardigheden in het zwembad en één open water duik tot 12 meter. Mocht je nu toch door willen gaan voor de volledige cursus dan gaat men vanaf hier gewoon verder want dit is tevens het eerste gedeelte van de volledige Open Water Cursus.
  • Vind meer informatie over openingstijden en prijzen in de informatietabel welke je hieronder kunt vinden.

 

5) Maak een wandeltocht naar de vulkaan ´Bayuyo´, ten Zuidwesten van Corralejo

wandel naar Bayuyo vulkaan in Corralejo
uitizicht over Corralejo vanuit Bayuyo Vulkaan trek

 

De route begint als een zijstraat van de buitenring van Corralejo. Als je vanuit de straat  Avenida Juan Carlos I van Corralejo wegloopt, kun je op een gegeven moment rechts een zijpad op. Gebruik de naam van de vulkaan op google maps om de precieze route te vinden. Afhankelijk van je looptempo kun je het uitzichtpunt binnen een half uur tot één uur uiterlijk, bereiken. Het geeft je een mooi uitzicht over Corralejo, Lanzarote en het eilandje Lobos. De totale afstand is ongeveer 4,5 kilometer. Als je van wandelen en bergtochten houdt, zijn er ook andere vulkanen en langere routes te vinden rondom Corralejo.

Tips voor het lopen naar de vulkaan Bayoyo in Corralejo

 

  • Plan je tocht voor de zonsopkomst of zonsondergang zodat het niet te heet is, vooral gedurende de zomer.
  • Zorg ervoor dat je wandelschoenen of trimschoen draagt, op slippers kun je echt letterlijk ´slippen´ of uitglijden, vooral als je naar beneden gaat.
  • Neem genoeg water met je mee voor de wandeltocht en bescherm je huid met een hoge factor tegen de zon

6) Geniet van watersporten zoals stand up paddle of kajakken vanaf Flagbeach

Als er niet genoeg wind staat voor kite- of windsurfen op Flagbeach, kun je daar nog steeds van het strand genieten. Het strand is onwijs mooi en je kunt er ook gemakkelijk zwemmen. Maar er zijn ook andere dingen te doen! Zelfs als je reispartner gaat surfen en jij daar misschien niet zo van houdt, kun je wellicht een andere watersport uitproberen. Maar speciaal op één van deze minder voorkomende dagen waarop er geen of bijna geen wind staat, en met de juiste condities, kun je soms zelfs naar Lobos kajakken of het per stand up paddle bereiken. Je kunt ook gaan zeilen of een catamaran tocht doen vanuit Corralejo!

Flagbeach bevindt zich ten zuid-oosten van Corralejo. Je kunt naar Flagbeach lopen door het strand te volgen wat vervolgens overgaat in een pad naast de zee en de looptijd bedraagt 20 tot 30 minuten. Flagbeach is op ongeveer 3 kilometer afstand van het centrum van Corralejo gelegen. Je kunt het ook met de fiets bereiken of met de taxi gaan.

Rondom het strand van Waikiki beach en de kleinere strandjes, dichter bij Corralejo, kun je ook stand up paddle planken en kajaks huren, even als windsurf materiaal. Of je kunt gaan zeilen! Boek hier met Get your Guide. Ik ontvang een kleine commissie op je aankoop via deze link.

Flagbeach Strand Corralejo
Een indruk van het strand van Flagbeach waar altijd verschillende soorten surfen te bewonderen zijn

Tips voor het beoefenen van stand up paddle boarding of kajakken

  • Ook al lijkt de stand up paddle erg makkelijk en misschien wat saai, zelfs als een surfer zal je toch even moeten wennen. Vooral met het vinden van je balans op een plank die bij aanvang nog geen snelheid maakt. De uitdaging is misschien groter dan je verwacht!
  • Er is nu een nieuwe trend waarbij men yoga doet op een stand up paddle plank. Google het om te kijken wat ze in Corralejo aanbieden!
  • Zorg ervoor dat je altijd genoeg zonnebrandcrème smeert, vooral op je gezicht! Mocht je toch verbranden, dan kan de Canarische Aloë Vera plant je huid helpen koelen na afloop.
  • Vind meer informatie met betrekking tot Flagbeach Watersports in the informatie tabel hieronder.

7) Huur een auto of boek een dagexcursie om andere plekken van Fuerteventura te zien

 

Het strand van Cofete Beach, Morro Jable, Fuerteventura
Een indruk van het strand Cofete Playa in Morro Jable op Fuerteventura, Canarische Eilanden

 

In het zuiden van Fuerteventura kun je Morro Jable bezoeken, een schattig vissersdorpje met een haven van waaruit de ferries naar Las Palmas de Gran Canaria vertrekken. Je kunt ook de zeeschildpadden broederij bekijken of de heuvel beklimmen voor een prachtig uitzicht. Dichtbij Morro Jable vind je Jandia. Jandia is erg toeristisch met grote hotelketen en resorts. Het is absoluut de moeite waard om het spectaculaire strand in het beschermd gebied van Cofete National Park te bezoeken. Je kunt er zelf heenrijden of je kunt de bus ter plaatse nemen die door 4 wielen wordt aangedreven. Het is erg grappig om zo´n bus als openbaar vervoer te zien rondrijden (zie foto). Ook de bushalte, midden op het strand van Cofete National Park is ook wel een foto waard! In het zuiden van het eiland kun je ook de lagune van Sotavento bekijken, deze staat bekend om de wind- en kitesurfers.

 

 

Cofete Beach, lokale bus om het strand te bekijken
´Guagua´, lokale bus naar het strand Cofete Beach op Fuerteventura

In het midden van het eiland kun je de vroegere hoofdstad Betancuria bezoeken. Betancuria kent oude huizen en antieke bouwstijlen. Er zijn ook restaurants te vinden. De stad werd gesticht in 1404 en was vroeger de hoofdstad van ´het koninkrijk der Canarische Eilanden´ en later van Fuerteventura. In 1834 nam Antigua het over en werd zij de officiële hoofdstad van het eiland. Je kunt ook de Santa Maria kerk en een museum bezoeken. Combineer je bezoek aan Betancuria met een bezoekje aan Ajuy. Ajuy is een klein dorpje aan de westkust en staat bekend om haar oude rotsformaties, waarvan gezegd wordt dat ze 170 miljoen jaar oud zijn. Je kunt de grotten ook in. Er bevindt zich een klein strand met zwart strand, in tegenstelling tot de rest van het eiland, en een restaurant.

Je kunt Get your Guide ook gebruiken om een dagtocht met een minibusje te boeken, door op deze link te klikken. Ik ontvang een kleine commissie over je aankoop via deze link.

Tips voor een dagtochtje op het eiland Fuerteventura

 

 

Fuerteventura Eiland, Canarische Eilanden, Spanje
Ellis Derkx, Fuerteventura, foto door Kendall Cochrane

 

  • Als je graag veel plaatsen wilt zien in één of twee dagen, kan ik aanraden om een auto te huren zodat je lekker op eigen tempo kunt verkennen. Alle plaatsen zijn ook bereikbaar met het openbaar vervoer maar houdt er echter rekening mee dat bepaalde bussen alleen maar een paar keer per dag gaan en als je een connectie mist kan het zijn dat je erg lang moet wachten in Puerto de Rosario. De busrit van Puerto de Rosario naar Morro Jable kan soms tot 2,5 uur duren, afhankelijk van de drukte.
  • Mocht je besluiten ervoor te kiezen om per openbaar vervoer naar het zuiden te gaan, houdt er dan rekening mee dat de plaatselijke bus naar Cofete alleen rond 10.00 uur en 14.00 uur vertrekt vanuit Jandia en Morro Jable en deze verlaat Cofete weer om 12.00 uur en om 16.00 uur.
  • Vind meer informatie met betrekking tot transport rond het eiland in de onderstaande tabel.
Uitzichtpunt op Fuerteventura, Canarische Eilanden, Spanje
Isla de Fuerteventura, Islas Canarias, foto door Kendall Cochrane

Praktische reisinformatie Corralejo op Fuerteventura

Andere activiteiten, sportlessen en animatie of entertainment in Corralejo

8) Skateboarden in Corralejo

Corralejo is een ideale plek om te leren skateboarden of het oefenen ervan. Er zijn veel fietspaden waar je long-board vaardigheden kunt oefenen. Als je dapper genoeg bent om stunten te doen is er ook een skatepark net voordat je Corralejo binnenkomt, aan de linkerkant, net achter de Guardia Civil. Ik heb zelf het longboarden een beetje geleerd door het mezelf aan te leren. Maar je kunt ook een  longboard les  nemen in Corralejo..

9) Zandboarden in the duinen van Corralejo – D.I.Y.

Zandboarding Corralejo
Duinen Corralejo

 

Dit is op eigen risico en gebruik je gezond verstand voor je eigen veiligheid. Een vriendin van me en ik hebben het geprobeerd met vuilniszakken maar dit was een grote mislukking. We gingen helemaal niet naar beneden en kwamen halverwege de heuvel vast te zitten. Maar we hebben wel veel plezier gehad en onwijs gelachen! Ons besluit was echter dat het wel zal moeten werken met een body board plank of een kapotte surfplank. We hebben het alleen nog nooit geprobeerd. Maar waarom probeer je het zelf niet? Kies een leuke zandduin in het nationale park en probeer het een keer, deel in de comment box hieronder je ervaring met ons! Als altijd, zorg er wel voor dat je geen vuilnis achter laat en deze met je meeneemt wanneer je de zandduinen verlaat.

 

10) Neem salsales en oefen in de avond!

Ik heb salsa lessen genomen met Chantal Montaldo, en naar mijn mening is ze geweldig! Ze heeft me alles uitgelegd en geleerd van de allereerste stappen, inclusief het vinden van het ritme in de muziek. Ze geeft ook les aan gevorderde salsa dansers en is zelf ook een geweldige danseres! Als je geen les wilt nemen, kun je ook je salsa stappen oefenen in de avonden. Chantal organiseert zelf verschillende avonden in en rondom Corralejo. Ik ging zelf voorheen naar haar georganiseerde avonden op woensdag avond in de kiwi bar. Rond 22.00 uur beginnen ze daar met het strooien van zout op de dansvloer en kun je jezelf opwarmen met de eerste bachata beats. Check haar Facebook pagina om de juiste informatie te vinden van nu en waar ze de avonden organiseert. Je kunt ook contact opnemen met haar om een les in te boeken. Ze geeft ook aan toeristen les voor bijvoorbeeld maar één les of een paar lessen, hoe je wilt!

Hier kun je een korte video zien van mijn resultaat na 2 lessen! Ja ik weet het, mijn stappen en ritme kloppen nog niet helemaal. Ik blijf oer-Hollands en zal nooit een pro worden haha!

Verdere sport & ontspanning in Corralejo

 

 

Markten in de buurt van Corralejo op Fuerteventura

Ik ben zelf geen grote fan van markten, maar ik weet uit ervaring dat veel mensen dit wel leuk vinden tijdens hun vakantie. En ik moet zeggen dat de ambachtelijke (kunst & handwerk) markt in het ´El Campanario´ winkelcentrum op donderdag en zondag ochtend (10.00 uur – 14.00 uur) erg leuk is! Verder is er ook een ambachtelijke (kunst & handwerk) markt in Lajares op zaterdagochtend. Lajares is een dorpje vlakbij Corralejo waar je met de bus of met je huurauto naartoe kan. Er is in Corralejo ook een vlooienmarkt op de parkeerplaats van het waterpark ´Acua´ op zaterdagochtend van 10.00 tot 14.00 uur. Voor alle up-to-date informatie over markten in de omgeving kun je het beste even kijken op de website of Fuerteventura´s tourism board

Corralejo Tennisbaan
Tennisbanen in Corralejo

Sportlessen & Wellness in Corralejo

Andere dingen om te doen in Corralejo bestaan uit Pilates, Zumba, Jiu-Jitsu, spinnen en andere sporten. Je kunt naar het Barcelo hotel om daar de gym te gebruiken tegen betaling, ook als je er geen hotelgast bent. Ik heb er zelf aan Zumba gedaan en vond het erg leuk. Er zijn ook yoga lessen  mogelijk en sommige worden op het strand gegeven. Een professionele yoga studio is ´It´s yoga Fuerteventura´, ze bieden 3 lessen aan voor  € 20,- en alle niveau´s zijn welkom. Tai Chi wordt aangeboden door Hotel Fuentepark, vlak bij Waikiki Beach, op dinsdagochtend en donderdagavond. Het is ook mogelijk om te gaan paardrijden in el Cotillo, wat leuk kan zijn voor zonsondergang. En je kunt zelfs tennisbanen huren in Corralejo!

Als je graag je lichaam wat ontspanning geeft na je actieve dag in Corralejo, boek dan een massage of laad jezelf op door middel van een Reiki sessie. Dit alles wordt aangeboden door Luisma en Karuna Wellness

Praktische reisinformatie voor jouw vakantie naar Corralejo

Hieronder zal ik wat praktische informatie geven voor jouw reis naar corralejo. Ik beschrijf reistips voor accommodatie, vluchten en vervoer of tansport van en naar de luchthaven.

Vervoer van de luchthaven in Puerto de Rosario naar Corralejo: lokale bus transfer vs luchthaventransfer

Voordat ik verder inga op accommodatie en vluchten voor je reis naar Corralejo, is het misschien goed om te weten dat Corralejo per openbare bus te bereiken is vanaf de luchthaven, maar niet direct. Men kan vanaf de luchthaven een bus nemen naar het central busstation in Puerto de Rosario waar men vervolgens een andere bus naar Corralejo kunt nemen.

 

Waar te verblijven tijdens je vakantie in Corralejo?

Ik kan aanraden om te verblijven in  Flagbeach´s surf camp ´Sol y Mar´, boek hier met booking.com Of klik hier als je liever met Agoda boekt. (Ik ontvang een kleine commissie op je aankoop via deze links) Dit is mijn nieuwe ´home sweet home´ geworden als ik niet op reis ben. Naar mijn mening is het één van de beste hostels waar ik ooit verbleven ben gedurende al mijn reizen. Het is een accommodatie in een lage prijsklasse, onwijs schoon en er hangt een verrassend goede sfeer! Het is een gezellige plek. Er zijn veel alleenstaande reizigers van alle leeftijden, zowel jong als oud en omdat je het ontbijt aan één gezamenlijke tafel deelt leer je elkaar meteen kennen. Het ontbijt is trouwens inbegrepen bij de prijs. De meeste gasten die hier verblijven zijn surfers, dus het is normaal gesproken erg rustig overdag maar in de avonden maak je hier veel nieuwe vrienden. Je kunt samen koken of met andere gasten de lekkere eettentjes in Corralejo uitproberen (artikel volgt binnenkort!), en meestal vormt zich wel een groepje dat samen wat gaat eten of drinken ´s avonds. Je hoeft overigens geen surfer te zijn om hier te verblijven, er zijn ook genoeg mensen die hier verblijven en niet surfen. Ik heb nog nooit een plaats gezien met zoveel terugkomende gasten, dus ik denk dat dát wel genoeg zegt. Daarbij zijn ze gelegen in het oude gedeelte van de stad wat betekent dat je op loopafstand van alle bars, restaurants, de haven en kleinere strandjes zit.

solymar surfhostel in Corralejo
Kamer in surfcamp Sol y Mar hostel in Corralejo
surfcamp sol y mar Corralejo, Fuerteventura
Gezamenlijke ruimte in surf hostel Sol y Mar Corralejo

 

 

Tips voor het kiezen van je accommodatie voor je reis naar Corralejo!

Er zijn alle soorten accommodaties te vinden van privé appartementen, vakantiehuisjes, hotels, villa´s surfkampen en hostels te vinden in Corralejo.

Ik raad echter wel aan om je verblijf in Corralejo vooraf te boeken. Soms zijn vakantieverblijven volgeboekt en beland je in een andere type accommodatie dan dat je van plan was. Bijvoorbeeld een duurdere accommodatie of in een gedeelde dormitorio terwijl je liever je privé kamer had. Ook bespaar je op deze manier tijd en hoef je niet met je bagage door Corralejo op zoek te gaan naar een accommodatie.

Als je booking.com gebruikt, betaal je dezelfde prijs als wanneer je direct zelf bij de accommodatie boekt. Bijna alle mogelijke vakantieverblijven in Corralejo zijn nu te vinden op booking.com dus zorg ervoor dat je de accommodatie van je voorkeur op tijd boekt. In veel gevallen kun je bij booking.com ook gratis annuleren binnen een redelijke tijd, lees even de voorwaarden van jouw accommodatie. Voor dezelfde soort voorwaarden, kun je ook Agoda gebruiken. Zij bieden ook de laagste prijs garantie. Ik ontvang een kleine commissie bij beide bedrijven als je via de links hierboven boekt.

 

Tips & Nieuws voor je vlucht naar Fuerteventura of tussen de Canarische Eilanden

Met een vluchttijd van 4,5 uur maximaal vanuit Nederland en op nog geen 2 uur vliegen van Madrid, is het een erg geschikte bestemming voor een één- of twee weekse vakantie. De meeste low-cost luchtvaartmaatschappijen zoals RyanAir vliegen op Corralejo. De zon en het heerlijke weer kunnen bijna het hele jaar door worden gegarandeerd en in combinatie met de ideale omstandigheden voor het surfen, zowel golfsurfen, windsurfen als kitesurfen, wordt het misschien ook wel één van jouw favoriete bestemmingen. Ik waarschuw je wel, als je één keer bent geweest, is de kans vrij groot dat je terug wilt komen, misschien om één van de dingen te doen waar je tijdens je laatste bezoek geen tijd meer voor had.

Extra tips voor je goedkoopste vlucht naar Fuerteventura

  • Tip 1: Als je geen goedkope vlucht kunt vinden die rechtstreeks naar Fuerteventura vliegt, kun je er misschien één vinden naar Lanzarote. Je kunt deze twee eilanden combineren of je kunt meteen naar Corralejo komen door de ferry van Playa Blanca naar Corralejo te nemen. Zorg er wel voor dat je vluchttijden op de ferry tijden aansluiten of boek een nacht op Lanzarote. De ferry prijzen zijn te vinden in bovenstaande informatie tabel.

 

  • Tip 2: Als je vanuit Nederland geen goedkope vlucht kunt vinden, kun je misschien een goedkopere vlucht vinden vanuit Duitsland zoals luchthaven Weeze-Niederrhein of vanuit België zoals Brussel. Afhankelijk van waar je in Nederland woont.

 

  • Tip 3: NIEUW! Gebruik 12go.co om je goedkoopste vlucht naar Fuerteventura te vinden van waar dan ook in Nederland, Duitsland of België. Je kunt zo ook gebruiken om vluchten tussen de verschillende eilanden te vinden. Ze scannen alle verschillende luchtvaartmaatschappijen. Gebruik de link hierboven of de zoektabel hieronder om je beste vluchtaanbieding te vinden. Ik verdien er een kleine commissie mee, maar daar betaal jij niet extra voor. Ze kunnen boottickets voor je boeken!

Powered by 12Go Asia system

 

Splashpacker ontvangt een kleine commissie over je aankoop via bovenstaande link.

Goede restaurants in Corralejo

 

Als laatste, maar niet minder belangrijk, foooood! Na je actieve dag in of rondom Corralejo, of je nu bent wezen surfen of niet, zul je gegarandeerd honger hebben! Ik heb een blogpost geschreven over alle beste restaurants in Corralejo , welke ik nu ook vertaald heb naar het Nederlands. Klik hier als je dit bericht wilt lezen. Het staat vol tips over de beste restaurants en het nachtleven in Corralejo.

Ik ben zelf vegetarisch en reis vaak ´low-budget´, weg van de massale toeristenstroom, dus mijn keuze kan afwijken van de jouwe. Maar puur uit mijn ervaring kan ik zeggen dat bijna al mijn aanbevelingen erg goed gewaardeerd werden door mede reizigers. Ik zal overigens  restaurants aanraden met zowel een vegetarische als niet-vegetarische keuze.

 

Tot ziens in Corralejo!

 

Surfhostel sol y mar Fuerteventura
Ingang van het hostel Sol y Mar Surfcamp

 

Over Splashpacker en als je me wilt volgen

Splashpacker is een duik- en reisblog welke zich richt op duurzaam toerisme en een gezonde levensstijl.  Als je het leuk vindt wat ik doe en je wilt me verder volgen kan dat hier op Instagram:   follow me on Instagram , je kunt op de hoogte blijven via de Facebook pagina van Splashpacker hier:  splashpacker Facebook page of kijk mijn filmpjes op YouTube welke in Nederlandse ondertiteling heb gegeven: Splashpacker youtube channel.

 

Veel reisplezier!

* Prijzen en contactgegevens kunnen veranderen en zijn voor het laatst up-to-date gebracht in 2019.

*Als een associate van Booking, Agoda, 12go.co en Get your Guide, verdien ik op de in aanmerking komende aankopen

Alle rechten voorbehouden

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.